Piața imobiliară: Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor noi în România
top of page
  • Oxy Residence

Piața imobiliară: Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor noi în România

În România sunt disponibile apartamente de vânzare în peste 750 de ansambluri rezidențiale noi. Potrivit datelor site-ului de imobiliare Korter.ro, aproape jumătate dintre acestea sunt în București și împrejurimi. Totuși, nu toate complexele au fost deja finalizate, o bună parte dintre acestea fiind încă în construcție și urmează să fie date în folosință abia în cursul anului 2021.

Apartamente de vânzare București

Cele mai multe locuințe disponibile sunt apartamentele cu 2 camere, urmate de cele cu 3 camere, iar apoi de cele cu o cameră. Pe lângă apartamente, în București este o ofertă vastă și de case și vile noi de vânzare. Peste 70 de astfel de construcții sunt scoase la vânzare în prezent de dezvoltatorii imobiliari. Raportate pe zone, cele mai multe locuințe noi sunt disponibile în Sectoarele 1,3 și 6. La polul opus, cele mai puține ansambluri rezidențiale noi se regăsesc în Sector 5. Lista completă cu apartamente de vânzare București, vile și case noi construite poate fi consultată pe Korter.ro. Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna septembrie au fost vândute 48.568 de imobile în România, în creștere cu circa 10% față de luna precedentă. „Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna septembrie 2020, în București – 8.886, Ilfov – 3.354 și Cluj – 2.726. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Olt – 87, Caraș Severin – 197 și Vaslui – 324”, precizează ANCPI. Chiar dacă vânzările de imobile nu au fost afectate pe termen lung de pandemia de coronavirus, nu putem spune același lucru și despre sectorul de construcții. „Până în luna septembrie s-au eliberat 26.323 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,1% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent”, transmite Institutul Național de Statistică. Evoluția prețurilor

Raportat strict la locuințele noi disponibile în prezent pentru achiziție, clasamentul prețurilor regăsește Clujul pe primul loc cu o medie 1.304 euro/mp, urmat de Iași cu 1.193/mp și Timișoara cu 1.183 euro/mp. Față de luna septembrie, cele mai mari creșteri de preț s-au înregistrat în Giurgiu, Craiova și Iași. În Giurgiu au crescut prețurile/mp cu 183 de euro (875 euro/mp), în Craiova cu 116 (1.168 euro/mp), și în Iași cu 103 (1.193 euro/mp). Singurul oraș din țară în care prețurile au înregistrat o scădere de preț este Arad. Aici prețul mediu pentru locuințele noi a scăzut cu 29 de euro/mp. Prețuri apartamente de vânzare București

În capitală, prețurile la apartamentele noi au crescut, în medie, cu 40 de euro/mp. Astfel, în luna octombrie, prețul mediu la apartamente de vânzare București a ajuns la 1.097 euro/mp. Din punct de vedere al prețurilor, capitala înregistrează o medie a prețurile de circa 56.400 de euro pentru locuințele cu o cameră, 79.700 pentru apartamentele cu 2 camere și 114.885 pentru cele cu 3 camere.

Sursa:hotnews.ro


Inovații tehnologice care vor revoluționa industria construcțiilor si care ne vor schimba radical modul de a trai

Tehnologia este astăzi parte din viața noastră, iar viitorul va fi unul dedicat inovării in procesele necesare îmbunătățirii acesteia, in ața fel încât viața noastră sa devina din ce in ce mai simplu de gestionat, in vremurile in care suntem invadați cu informații. Cum ne vor influenta viitoarele tehnologii, ce industrii vor avea de caștigat si care vor fi soluțiile care ne vor schimba radical modul de a trai si de a gandi, aflam in prezentarea de mai jos!

1. Revolutia industriala si perfectionarea proceselor de fabricatie

Oamenii si tehnologia evolueaza in aceeasi directie, iar aceasta conduce spre o eficientizare a activitatilor din toate domeniile. Se intampla acest lucru mai ales in sectorul industrial, acolo unde are loc dezvoltarea de solutii, produse si mecanisme necesare imbunatatirii proceselor si care, in final, conduc la costuri mult mai reduse cu energia, cu personalul si cu intreg lantul care beneficiaza in final de aceasta.

Gigantii din diferite domenii vorbesc deja despre intrarea intr-o noua etapa a dezvoltarii industriale, care ajunge, astfel, la nivelul 4.0, in care robotii vor lua treptat, dar sigur, locul fortei umane de lucru, iar “creierele” vor fi in spatele calculatoarelor si vor controla toate activitatile din marile fabrici si uzine.

Cum Internetul a influentat intr-un mod definitoriu cum am ajuns sa intreprindem diferite activitati in prezent, asa se va intampla si in viitor, mai ales in cazul facilitatilor de productie, care vor conduce la imbunatatirea proceselor de fabricatie, a reducerii timpilor de livrare si obtinerii unor rezultate apropiate de perfectiune, lucru datorat in cea mai mare parte diminuarii numarului de angajati si a erorilor umane in procesul de productie.

Acest lucru se va traduce printr-o siguranta crescuta ca un produs sau echipament achizitionat se va apropia de perfectiune si nu vor exista erori de calcul sau defecte de functionare.

“Suntem in cea de-a patra revolutie industriala, cea a dispozitivelor mobile si a interconectarii, si a ceea ce astazi reprezinta The Internet of Things, care este prognozata sa devina o realitate in urmatorii 20 de ani. Totul se va schimba in productie in urmatorii ani, doar ca parcursul este mai greu. (…) Software-ul poate revolutiona industria. Cand vorbim despre productie ne asteptam si ca slujbele sa se schimbe. (…) Practic vorbim despre o reducere a timpului in care un produs ajunge pe piata, prin cicluri de inovatie mai scurte si volume de date mult mai mari, dar si despre o crestere a flexibilitatii – prin productie individualizata. Toate acestea fac parte dintr-un proces firesc care se va instala in perioada urmatoare si care va schimba complet viitorul industrie”, a declarat Bernhard Keinlein, process industries and drivers, country division lead Siemens Austria, in cadrul unei intalniri cu presa la Cluj, in prima parte a anului trecut.....

Sursa: titirez.ro

38 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page