top of page
  • Oxy Residence

Culoarea anului 2021

Actualizată în: 28 aug. 2021

Cam la fiecare jumătate a anului, specialiștii, designerii sau instituțiile din domeniu stabilesc care sunt tendințele cromatice pentru anul care urmează. Dacă în modă, culoarea anului pentru 2021 este albastrul clasic, in designul interior aceasta este Aqua.

Povestea din spatele alegerii culorii anului

Culori ale anului nu sunt alese pur întâmplător, ci pe baza unor statistici ce analizează nevoile și tendințele oamenilor din anul respectiv. Dacă te întrebi care este povestea din spatele culorii aqua, ei bine, ea își dorește să reflecte dorința actuală a oamenilor de a găsi liniștea în cadrul familiei. Aqua este numele unei culori aproape identice cu cea a albastrului deschis al oceanelor. Specialiştii în cromatică o consideră o nuanţă relaxantă, care inspiră libertate, încredere şi poftă de viaţă.

Aceștia sunt de părere că această culoare dă impresia că cel care o poartă îşi pune nevoile sale mai presus de ale celorlalţi, dar poate ajuta şi la îmbunătăţire a stimei de sine. Deşi poate părea genul de nuanţă care să preferată mai mult de oamenii narcisişti sau celora cărora le place să iasă mai mult în evidenţă, este mai degrabă o culoare care denotă un spirit elevat şi o dorinţă foarte mare de libertate.

Pe lângă Aqua, experţii în cromatică mai spun că la anul vor fi la modă şi nuante precum galben-lămâie, verde-deschis, gri clasic sau roşu aprins.

Era digitală și mediul online în care pare să se desfășoare o mare parte din viața modernă. Acestea ne determină să ne reândreptăm atenția către propriile emoții, către oamenii importanți cu care putem clădi relații dincolo de interfața telefonului mobil, a laptopului sau a tabletei. Această nevoie poate transforma inclusiv atmosfera din locuința proprie. Atenția la detalii, simplitatea, siguranța, căldura și blândețea sunt elementele care definesc conceptele viitoare și stilurile designului interior promovat în 2020. Iată în continuare un exemplu de amenajare în care nuanța anului este discret prezentă prin faianta din baie de pe perete.

Nevoia oamenilor de a fi creativi

Prin intermediul designului interior, îți poți pune creativitatea la treabă, iar prin culoarea anului 2021 aqua , poți să conturezi o atmosferă în care cei dragi abia așteaptă să revină. Anul acesta, ai posibilitatea de a redecora pereții casei, fie pentru a înlocui mobila veche, în cazul în care îți propui pentru 2021 o reamenajare a locuinței.

Nuanțele marine și amenajările interioare

Nu trebuie, însă, să schimbi tot decorul pentru a fi la modă. Nuanțele marine pot fi integrate cu ușurință în decor, cu ajutorul unui perete accent, a unei canapele sau chiar a unui tablou.

Pe lângă culori, designerii de interior prevăd pentru anul 2021 mai multe decoruri minimaliste, în care accentul se va pune pe obiecte de mobilier multifuncționale sau modulare. Materialele naturale și rezistente, precum lemnul, vor fi la mare căutare.

Cum poți folosi nuanțele de aqua în designul interior

Aqua poate fi integrata cu ușurință în elementele din decor: un perete sau chiar doi, mobila de bucătărie, canapele, o veioză, un covor sau draperii.

Orice nuanță ai alege pentru renovarea locuinței, ține cont de tendințe, dar mai ales de gusturile tale și de culorile care te ajută să se simți confortabil. Oricare vor fi culorile anului, designul interior este, totuși, o chestiune de gust. Amenajarea interioară trebuie să reflecte personalitatea și nevoile tale. Așa că indiferent de trend, întreabă-te prima dată dacă ți se potrivește și dacă te regăsești în acel stil.

7 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page